صاحب مغازه، یک نگاه میوه فروش اندر مشترینما به شما میاندازد و توی دلش میگوید:«لابد بچگیهایش زیاد کارتون بنر و رامکال میدیده!»جوابتان را نمیدهد.
شما توی دلتان میگویید:«چرا اینجوری نگاه کرد؟ نکند چشمهایش همیشه همینجوری است!» ولی نه؛ او به طرز عجیبی شما را نگاه کرد چون مثل خیلیهای دیگر نمیداند که میوه کاج هم خوراکی است و خواص زیادی دارد... البته بنی آدم معمولاً دانه این میوه را ابتیاع میکنند!
- رومیان باستان برای تهیه یک نوع کیک به نام«کیک مسطح» از دانه کاج استفاده میکردند.حالا نوادگان آنها روی بعضی از پیتزاهایشان کمی از آن میریزند.
دانه کاج، در رژیم غذایی بسیاری از مردم دنیا جایگاه ویژهای دارد.مثلاً یک غذای لبنانی به نام «قبه» از گوشت گوسفند، گندم پرک و دانه کاج درست میشود.
- «دانه کاج بخورید،لاغر شوید»
نگران نباشید....این یک شعار نیست، یا یک آگهی دیمی در یک رسانه زرد! این حرفیاست که دانشمندان علم تغذیه و گیاهشناسی میزنند و برایش دلیل هم دارند. دانه کاج منبع سرشاری از «اسید پینولئیک» است که با تحریک هورمون ها باعث کاهش اشتها میشود.
- منیزیم موجود در دانه کاج،جذب کلسیم را در بدن افزایش میدهد و استحکام دندانها و استخوانها را زیاد میکند.در ضمن منیزیم به اتفاق پتاسیم موجود در این دانه، باعث حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون هم میشود.
- فیبر دانه کاج،کار روده ها را آسانتر میکند.
- میوه کاج سرشار از ویتامینهای A،B،D و E است که بی زحمت خودتان تحقیق کنید و ببینید این ویتامینها چه خواصی دارند!
- بخور روغن میوه کاج و آب برای رفع سرماخوردگی مفید است.
راستی، یادم رفت بگویم اصلاً این میوه چه شکلی هست!میوه مذکور،همان مخروط چوبی خشک و قهوه ای رنگ است که پولک پولک است و دانه ها بین پولکهای بازش قرار گرفتهاند.به خاطر همین شکل قرار گرفتن دانهها، در تقسیمات گیاهشناسی، کاج جزو خانواده بازدانگان است که از قدیمیترین گیاهان روی کره زمین هستند.
پی نوشت: بهتر است قبل از اینکه از میوه فروش بپرسید:«آقا میوه کاج دارید؟» مطمئن شوید که او شماره 579 دوچرخه را حتماً با دقت مطالعه کرده است!
ولی بهترتر این است که میوههای مجانی را از پای درختان کاج جمع کنید.